Bulgaria-Flag-iconUnited-Kingdom-flag-icon

 

 

mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Галакторея

female-breast 2Терминът galactorrhea произлиза от гръцките думи „galaktos” – мляко и “rheo” – тека и с него се означава нефизиологичната лактация (при некърмеща жена).

Млечният произход на белезникавия, често опалесциращ секрет от зърното се потвърждава чрез микроскопско откриване на множество липидни капчици в него.Галактореята често се описва с триадата: аменорея, олигоменорея и безплодие.

R. Fromel и J. Chiari et al. независимо един от друг описват синдрома на послеродовата аменорея с персистираща лактация.По-късно A.Forbesetal, установяват, че пациентките със синдром на галакторея и аменорея имат ниско съдържание на фоликулостимулиращ хормон (FSH) в урината, което насочва за връзка между изтичащата млекообразна течност от гърдата и хипофизна дисфункция.

Когато галактореята се дължи само на повишени нива на пролактин, без наличие на хипофизарен тумор и при редовен менструален цикъл, някои автори препоръчват само периодично наблюдение, без активна лекарствена терапия.

При съчетаване на галакторея с хиперпролактинемия и аменорея, медикаментозното лечение е задължително, поради високият риск от развитие на остеопороза в тези случаи.

Лечението на хипофизарните тумори трябва да бъде прилагано своевременно, преди да са настъпили необратими хормонално-метаболитни нарушения и разстройства в зрението. Прилагат се следните методи: високоенергийна лъчетерапия или стереотаксично имплантиране на радиоизотопи, хипофизектомия.

Запиши час за преглед с ехограф при мамолог от Breast Unit ВМА София:

Литература

Инков, И., Байчев, Г.Основни клинични симптоми.В:Заболявания на млечната жлеза, том 1, Г.Байчев (ред.).Спектър, София 2013

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Направете консултация с мамолог

5 + 12 = ?
 

CO2RE Intima - иновация в гинекологията в МЦ "Салвебис"

CO2RE-Intima

Facebook

BCN

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500