Bulgaria-Flag-iconUnited-Kingdom-flag-icon

 

 

mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Патологична секреция от зърното

nippleКасае се за едностранно, по-често спонтанно, с интермитентен характер изтичане на течност, водеща началото си най-често от един канал.

Типът на секрета е кръв, серозно-кръвенист, серозен или зеленикаво-сивкав. Когато причината е карцином на гърдата обикновено се касае за кръв или серозно-кръвениста течност.

При поява на секреция от мамилата основният въпрос, който стои пред клинициста е дали касае за физиологично или патологично състояние. При суспекция за патологичен процес най-важната задача е изключването на карцином на гърдата.

Ексфолиативната цитология, при която се изследва секрет от мамилата и дуктографията (инжектиране на контрастно вещество в секретиращите канали) са двата най-често използвани неоперативни методи за поставяне на диагнозата.

 

Запиши час за преглед с ехограф при мамолог от Breast Unit ВМА София

 

Литература

Инков, И., Байчев, Г.Основни клинични симптоми.В:Заболявания на млечната жлеза, том 1, Г.Байчев (ред.).Спектър, София 2013

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Направете консултация с мамолог

5 + 12 = ?
 

CO2RE Intima - иновация в гинекологията в МЦ "Салвебис"

CO2RE-Intima

Facebook

BCN

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500