mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Обръщане на зърното

retrakcia-na-zurnotoСреща се при около 2 % от населението при жените и най-често е двустранно. Независимо, че повечето документирани случаи са вродени, се откриват и придобити като резултат от прекаран мастит, парциална мастектомия или проведени дренажни процедури. 

Обръщане на зърното се среща при синдрома на RobinowХистологичното изследване в тези случаи не е наложително и няма реално клинично значение. Наличието на хронични възпалителни инфилтрати в подлежащите тъкани в следствие на хронични иритативни въздействия е възможна находка.

Смущенията, свързани с обръщане на зърното варират от естетически до функционални и психологически. Жените често имат затруднения при кърменето.

Въведени са многобройни пластични хирургични техники за корекция на инверзия на зърното.

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

BCN

Facebook

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500