Bulgaria-Flag-iconUnited-Kingdom-flag-icon

 

 

mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Хипоплазия на млечна жлеза

hipoplasia-na-gurdataХарактеризира се като тежко недоразвитие на млечната жлеза с изразена редукция в обема и покривната тъкан.

Най-честият белег е отсъствието на конусовидната форма на гърдата. В днешно време няма разработени критерии за разграничаване на хипоплазията от други нарушения, свързани с изразен дефицит в обема на млечната жлеза. Решението на този проблем е заложено в морфофункционалната генеза. В тази връзка, обикновено се считат следните възможности:

- вродена хипоплазия в съчетание с други вродени дефект

- първична хипоплазия с хормонални нарушения

- вторична хипоплазия като резултат от външни въздействи

- естетическа хипоплазия без видими вродени и хормонални нарушения

Пациентите обикновено се обръщат към хирурга предимно с оплаквания от естетически дефект, водещ до значителен психоемоционален дискомфорт.

Пластичните операции при хипоплазия включват увеличаваща мамопластика (със собствени тъкани по съседство или отдалече; с използване на протези), намаляваща мамопластика на другата гърда или комбинация от двата вида операции.

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Направете консултация с мамолог

5 + 12 = ?
 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

Facebook

BCN

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500