Bulgaria-Flag-iconUnited-Kingdom-flag-icon

 

 

mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Преждевременно развитие на млечната жлеза (телархе)

razvitie-na-gurdata-deteДоброкачествен процес, характеризиращ се с развитие на гърдата преди 8 годишна възраст.

Това състояние обикновено е изолирано и рядко прогресира до преждевременен пубертет.

Някои изследвания показват различия в хормонално отношение при момичетата, засегнати от преждевременно телархе. Биологичните анализи са установили високи нива на естроген.

Съществуват различни хипотези, които показват, че преждевременното телархе може да се смята като непълна форма на ранен пуберетет.

Пример за това са различни мутации в GNAS-ген, стимулиращ Gпротеин; мутации в FSH-рецептор.

Преждевременното развитие на млечната жлеза може да бъде резултат от образуване на гонадотропин-независим естроген, както и повишена чувствителност на естрогенните рецептори и увеличена ароматизация на надбъбречните прекурсори.

Възможността за ендокринни нарушения, произтичащи от хипоталамуса, смущения в яйчниците, гранулозни клетъчни тумори, фоликуларни кисти и адренокортикални тумори трябва да бъдат изключени. 

Преждевременното телархе трябва да се разграничава от преждевременния пубертет, който включва естрогенизация на вагиналната мукоза и малките срамни устни, ускорен растеж и бързо развитие на костите. Около 18 % от момичетата с преждевременно телархе развиват преждевременен пубертет. Ако той е налице, детето трябва да се наблюдава клинично от детски ендокринолог.

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Направете консултация с мамолог

5 + 12 = ?
 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

Facebook

BCN

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500