mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София - ехограф на гърди, преглед при мамолог София, биопсия на гърдата, рак на гърдата стадии, добър мамолог София.

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Ехография на гърди, биопсия на гърдата | ВМА София

Пубертетна макромастия

macromastia-pubertetСлед достигане на нормалните си размери през пубертета, гърдите може да продължат да нарастват, едностранно или двустранно, и след 1-2 години да достигнат до огромни размери, предизвиквайки физически и психологични смущения.

Обективна оценка на обема на гърдите

1

Идеална

250-300 мм³

2

Умерена хипертрофия

400-600 мм³

3

Значителна хипертрофия

600-800 мм³

4

Сигнификантна макромастия

800-1000 мм³

5

Гигантомастия

>1500 мм³

Патогенетично се предполага свръхчувствителност към естрогени при обикновено нормални серумни нива.

Малигнеността е рядка и се наблюдава в 1,3 % от случаите.

Симптомите, асоциирани при пубертетна макромастия са болка в рамото, шията или гърба, ортостатични смущения, затруднено дишане в легнало положение, некроза на кожата. Целите на хирургичното лечение са оперативни техники намаляващи обема на гърдата със симетрия и анатомична корекция на мамило-ареоларния комплекс – редукционна мамопластика. Оперативното лечение трябва да се отложи до края на пубертета, когато растежът на гърдите е завършен.

В хода на операцията се премахва определен обем от жлезната тъкан на гърдата и се формира красив естетически релеф. Пластичната операция се явява ефективен и ефикасен метод за възстановяване нормалния обем на млечната жлеза.

Рискът от рецидив съществува след операцията, при което трябва да се мисли за хормоно-заместителна терапия или реконструкция с имплант.

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

BCN

Facebook

mapБул.Георги Софийски, 1606, София, България

mapТел: 0883427500