mesec-za-rak-na-gurdata

Какво е Breast Unit?

Мамологичен център София, добър мамолог София, биопсия на гърдата, добър хирург за рак на гърдата, мамолог младост, ехограф на гърди, мамолог лозенец

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Мамологичен център София, добър мамолог София | Breastunit.bg

Полителия и полимастия

polimastiaДопълнителна млечна жлеза (полимастия) и/или допълнително зърно се характеризират с увеличен брой мамили (“poly”-много, “theles” - зърно) или увеличен брой жлези.

Могат да се предават по наследство. Честотата им е 10 % от засегнатата популация и между 0,22 до 6 % от общата популация.

Необходимо е да се отбележи, че описаните хиперпластични промени се развиват в зоната на т.нар. ембрионална млечна бразда, която започва от аксилата и достига големите лабии.

Повечето от допълнителните (акцесорни) гърди съдържат само ареола и мамила. Тези, които имат жлезен паренхим могат да бъдат обект на всички заболявания, характерни за нормалната гърда.

При липса на ареола и мамила, а наличие само на жлезна тъкан, се говори за аберентна гърда. Те са често обект на погрешна диагноза, като липом или други доброкачествени тумори. Тяхната мамарна природа проличава най-отчетливо в периода на бременност и лактация, когато размерите им се увеличават.

Премахването им трябва да се извърши преди пубертета, поради развитие на жлезна пролиферация. Диагнозата полимастия се потвърждава чрез тънкоиглена аспирационна биопсия.

Запиши час за преглед с ехограф при мамолог

 

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

BCN

Facebook

mapБул.Свети Наум 51, 1164, София, България

mapТел: 0883427500