Мамологичен център София, добър мамолог София, биопсия на гърдата, добър мамолог София младост, ранна диагностика за рак на гърдата, ехография на млечна жлеза София

Breast Unit – мултидисциплинарен подход за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза

Ракът на млечната жлеза е признат като международен приоритет в областта на здравеопазването. Понастоящем, в световен мащаб, той е най-често срещаната причина за карцином при жените, с демографски тенденции, показващи непрекъснато нарастване на заболеваемостта.  Прочети още

Фиброза на млечната жлеза

и болка по средата на гърдите или в гръдната кост

Фиброза на гърдата се проявява с напрежение в гърдите, мускулни болки в гърдите. Може да се появи болка по средата на гърдите или в гръдната кост.

Наблюдава се по-често през менопаузата, когато се съчетава с намаляване на жлезната тъкан, но има и жени, при които се установяват фиброзни участъци още в млада възраст.

Клинично може да се представя с уплътнения, опипващи се най-често в горните външни квадранти на гърдите. В някои случаи фокалната фиброза може да се съчетава с възпалителни инфилтрати (лимфоцити, хистиоцити), при което пациентките да съобщават за лека болезненост при палпация.

Тази съединително-тъканна реакция няма злокачествен потенциал. Понякога ограничената фиброза може да бъде и вариант на фиброаденом (фиброаденом - клиника и поведение) или част от склерозираща аденоза. Диференциалната диагноза включва и хамартом на млечната жлеза.

Поведението се състои в наблюдение и локална ексцизия при симптоматични пациенти или мамографски индикации. Вероятността от рецидивиране на фиброзата е малка.

 

kniga454                     zabolqvaniqnaml                    zab muje

 

 

 

Онлайн тест за определяне на риска от развитие на рак на млечната жлеза.

kakuv-e-risk-gurda

BCN

mapБул.Свети Наум 51, 1164, София, България

mapТел: 0883427500